Hulp bij de selectie van een barmodule

Als u op zoek bent naar een bar voor een evenement, uw restaurant, een discotheek of een andere omgeving, dan is er een keur aan modellen en mogelijkheden. Derhalve geven we u graag meer informatie over verlichte barmeubels, zodat u eenvoudiger een keuze kunt maken.

Als u al weet naar wat voor soort bar u op zoek bent, kunt u gelijk een kijkje nemen in dit overzicht van verlichte barmeubels waar de voornaamste eigenschappen van de diverse modulen genoemd worden en met elkaar vergeleken worden.

Ons brede aanbod barmeubels bestaat uit modules waarmee barren van verschillende vormen en grootten gecreëerd kunnen worden. Om te weten welke bar of welke barmodules geschikt zijn voor u, is het handig om vooraf een aantal zaken helder te hebben. Zoals bijvoorbeeld de ruimte waar de bar geplaatst wordt, wat voor soort verlichting u zoekt en het doel waarvoor de bar gebruikt wordt. We zullen verschillende punt toelichten, zodat u een gedegen keuze kunt maken.

Plaats van de bar
De barren van de verschillende merken zijn allemaal gemaakt van een stevig materiaal, vaak kant-en-klaar voor gebruik en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Er zijn barren die gemakkelijk verplaatst kunnen worden (bijvoorbeeld doordat ze wielen hebben) en daardoor zeer geschikt zijn voor evenementen, van strandfeesten tot beurzen. Er zijn echter ook verlichte barren die geschikt zijn voor een vaste standplaats, bijvoorbeeld in het restaurant of op een terras. Deze barren zijn minder mobiel en daardoor minder geschikt om voor diverse evenementen te gebruiken en steeds te verplaatsen. Het is dus belangrijk om vooraf goed te kijken of u een bar vaak gaat verplaatsen of niet om te bepalen welk model voor u geschikt is.

Combineren modules
De diverse barren komen vaak in verschillende modellen waardoor u de vorm kunt creëeren die u wenst. Of u nu een geheel ronde bar in uw ruimte wilt plaatsen, een rechte bar met ronde hoeken of een langwerpige bar, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Als u een gesloten geheel gaat plaatsen, is de in- en uitgang voor de mensen achter de bar een aandachtspunt. Er zijn modellen waar u een deur als extra accessoire kunt bestellen, er zijn ook modellen die dit niet hebben en waar de bar dus uit elkaar geschoven moet worden als iemand er achter vandaan wil komen.

Doel van de bar
Er zijn niet alleen barren in verschillende vormen, maar ook in diverse grootten. Dit komt onder andere doordat er barren zijn die alleen een toonbank hebben en anderen die ook een werkbank hebben en daardoor breder zijn. De barren met een toonbak bieden ruimte aan de gasten om hun glazen op te plaatsen en eventueel de bordjes van de hapjes. Er zijn ook barren die daarnaast een werkgedeelte hebben voor de personen die achter de bar staan. Bij de barren met het werkgedeelte zijn er modellen die alleen een werkblad hebben, andere modellen hebben standaard ook een ruimte om bijvoorbeeld glazen en flessen te plaatsen. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor uitbreidingen om een koelkast en werkplanken te plaatsen, zodat u meer ruimte heeft om spullen op te bergen. Of uw bar een toonbank of zowel een toonbank als werkbank moet hebben, is afhankelijk van het doel waarvoor u de bar gebruikt.

Verlichting van een bar
Er zijn verschillende soorten verlichting voor barren. Bij de meeste modellen kunt u kiezen uit zowel ´light´ als LED. De light-varianten werken met gewone spaarlampen die in de meeste gevallen niet worden meegeleverd. De LED-varianten werken met LED-lampen, deze lampen kunnen van kleur veranderen. Bij de meeste varianten wordt dan een afstandsbediening meegeleverd om de kleur aan te passen.
Daarnaast zijn er modulen met LED-DMX. Dit houdt in dat u de verlichting op een muziekinstallatie kunt aansluiten, waardoor de kleur op de maat van de muziek verandert. Dit is vooral handig voor barren en discotheken. Tot slot zijn er ook draadloze LED-modellen. Hierbij laadt u de lamp een aantal uur op, waarna u hem kunt gebruiken. Voor de niet draadloze modellen verlichting geldt dat u de bar op het elektriciteitsnet moet aansluiten. Per deel heeft u één kabel voor het licht, deze kabel is geschikt voor binnen- en buitengebruik (let alleen met slecht weer wel op de elektriciteitsaansluiting).
Welke soort verlichting voor u geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waar u de bar gaat plaatsen en hoe opvallend u wilt dat de verlichting van de bar is.
Verder is het ook mogelijk om zelf spaarlampen met kleur in de Light varianten te plaatsen, of een LED peertje aan te schaffen: daarmee kunnen verschillende kleuren gekozen worden door middel van de afstandbediening. Zo´n LED peer draait u dus gewoon in de fitting van een willekeurige module (let op, veel modulen hebben plek voor meerdere lampen).

Om de verschillende modellen barren op bovenstaande punten makkelijk met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we een overzicht gemaakt waarin staat over welke eigenschappen welke bar beschikt.
Bekijk hier: het overzicht van barmodules.

Mocht u nog vragen hebben over een bar of wilt u een persoonlijk advies, neemt u vooral contact met ons op.