bloempotten

plantenbakken

tafels

drankkoelers

kubussen

bollen

zittingen

barmeubels

loungemeubels

hanglampen

overige

alles

 

Verlichte bloempotten


De verlichte bloempot is inmiddels een bekend product in Nederland, maar achter dit design object gaat een hele wereld schuil! Graag vertellen we je iets meer over dit verlichte object en de omvangrijke wereld van andere verlichte design producten.

De eerste bloempot met verlichting werd in 2002 op de meubelbeurs van Milaan geïntroduceerd door het Italiaanse merk Serralunga. Niet lang daarna kwamen ook andere Europese merken met verlichte varianten van een plantenbak op de markt. Inmiddels zijn er vele merken met eigen varianten van een verlichte bloempot, van hele goedkope modellen tot zeer exclusieve uitgaven, en is de bloempot met verlichting niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Kunststof bloembakken met design verlichting

De meeste verlichte plantenbakken zijn gemaakt van polyethyleen, een heel sterk kunststofmateriaal dat geschikt is voor alle weersomstandigheden. Aangezien polyethyleen zo goed als onbreekbaar en kleurvast is, is het erg geschikt voor het produceren van bloempotten met verlichting. De potten kunnen hierdoor zowel thuis gebruik worden, ze zijn echter ook zeer geschikt voor zakelijke doeleinden. Ook al is het materiaal van verlichte bloempotten vaak hetzelde, toch kan er tussen de merken wel degelijk sprake zijn van kwaliteitsverschil. Verlichtmeubilair werkt met name met het Spaanse merk Vondom en het Italiaanse Serralunga omdat deze designmerken veel aandacht besteden aan het productieproces en de afwerking. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar aan de uniformiteit van de maten en aan de mooie egale randen. Beide merken bestaan al tientallen jaren (Serralunga zelfs sinds 1825) en hebben veel ervaring met de productie van bloempotten. Dat is zeker zichtbaar in het eindproduct!Led verlichting

De lichtgevende bloempotten worden over het algemeen standaard uitgerust met verlichting met een spaarlamp (wegens risico van breken tijdens het transport worden de lampenbollen vaak niet meegeleverd). Door het gebruik van een spaarlamp blijft het energieverbruik beperkt en wordt de pot niet heet. De laatste jaren zijn ook bloempotten met LED verlichting in opkomst, waarbij ook oplaadbare / draadloze versies uitgebracht worden. Met name voor horeca en events is dit erg handig aangezien de kabels vaak in de weg liggen, en bovendien de aandacht afleiden van de designobjecten. Het bijzondere van ledlampen is dat de kleur van de verlichting aangepast kan worden, zodat dit perfect bij de sfeer van de ruimte past.Collectie meubels met led verlichting

In de afgelopen jaren is er ook een keur aan andere verlichte objecten op de markt gekomen, van verlichte tafels en stoelen, tot barmeubels met licht en verlichte wijnkoelers. De gemeenschappelijke deler is een combinatie van functie, verlichting en design. Veel verlichte meubels zijn geschikt voor zowel binnen en buiten, maar niet elk model kan aan alle weersomstandigheden worden blootgesteld. Dit is namelijk afhankelijk van het soort kabel dat voor de verlichting gebruikt is, en of het product goed afgesloten is tegen het binnendringen van water. Als hier vragen over zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Verlicht Meubilair biedt een breed assortiment aan verlichte plantenbakken. Neem snel een kijkje op onze website, voor zowel vierkante verlichte plantenbakken als ronde verlichte bloempotten.